MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Pias musselaioli

14/12/2021

 
Bild
En riktig smakhöjdare! Att dippa chips eller primörer i. Eller helt enkelt bred på ett gott bröd och lägg på lite några räkor och lite grönt.


INGREDIENSER (ca 3 dl färdig aioli)
3 msk kikärtsspad
0,5 tsk vitvinsvinäger
2,5 dl olja (raps eller annan neutral olja)
1 vitlöksklyfta
Salt
2-3 msk rostat musselpulver (några sekunder i het panna)

​
SÅ HÄR GÖR DU
  • Mixa kikärtsspad, vinäger och vitlök i en blender eller med stavmixer.
  • Fortsätt mixa och tillsätt oljan i en tunn stråle tills blandningen blivit tjock och ljusnat.
  • Smaka av med musselpulver och salt.

​

Fisksoppa med saffran och chili

15/11/2021

 
Bild
En värmande fisksoppa som passar vintersäsongen fint. Musselpulvret ger ett extra lyft till alla smaker! 

​
INGREDIENSER (4 port)
400 g torskfilé eller sej
300 g laxfilé
1 klyft vitlök
1 st purjolök
1 msk olivolja
1 paket saffran
2 tsk franska örter
2,5dl vitt vin
2 dl vatten
3 msk grönsaksfond
4 tsk musselpulver
2,5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ röd chili

​
SÅ HÄR GÖR DU
  • Skär fisken i kuber (cirka 3 cm)
  • Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök. Ta bort kärnor och finhacka chilin. 
  • Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, purjolök och chili med saffran, franska örter och musselpulver under omrörning cirka 2 min.
  • Tillsätt vin och låt sjuda i ca 2 min.
  • Tillsätt vatten, fond, grädde och crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda i soppan ca 4-5 min.
  • Servera direkt - gärna med ett riktigt gott bröd.

Moules från Joels Brygga

3/11/2021

 
Bild
Restaurangen Joels Brygga i Träslövsläge är alltid värd ett besök. Tills du kommer dit kan du njuta av deras moules hemma, extra god som den är med musselpulver som smakförstärkare. Servera med ett riktigt gott bröd.

​
​INGREDIENSER (4 port)
1 nät musslor
1 st gul lök
1 st morot
1 st liten fänkål
2 st vitlöksklyftor
5 dl grädde
4 dl vitt vin
1 st kruka persilja
Musselpulver


SÅ HÄR GÖR DU
  • Hacka grönsakerna och bryn dem försiktigt.
  • Häll på vin och musslor.
  • Koka tills musslorna öppnar sig.
  • Lyft ur musslorna och lägg åt sidan.
  • Häll i grädden i spadet efter musslorna och låt sjuda tills ca 1/4 av av vätskan är kvar.
  • Häll musslorna ner i spadet. Förstärk smaken med musselpulver (mängd efter eget tycke - smaka av!).

Höstbuljong

22/10/2021

 
Bild
Buljongsoppa värmer skönt när kylan är över oss. Använd som buljongbas eller servera gärna med nudlar, gnocchi eller klimp.

INGREDIENSER 
1 msk musselpulver
1 tsk smör eller olja
2 lagerblad
0,5 tsk vitlökspulver
1-2 tsk japansk soja
5 dl vatten
0,5-1 msk tomatpuré
Örtsalt efter smak

​
SÅ HÄR GÖR DU
  • Bryn vitlökspulver och musselpulver i lite fett.
  • Häll över vatten och i med lagerblad. Låt stå och bli varmt till småkok.
  • Smaka av med soja, tomatpuré och örtsalt.


<<Föregående

    Kategorier

    Alla
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Snacks
    Soppa
    Sås
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA