MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Mussel & grönkålspajer

29/1/2025

 
Picture
Dessa små godingar passar fint till mycket. Som ett litet tilltugg, förrätt eller på buffén.


Ingredienser:
8 st

  • I st smördegsrulle
  • 2 ägg
  • 100 g Grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 50g riven ost
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk musselpulver


Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela smördegen i 8 rutor
  3. Använd en muffinsformsplåt eller andra små formar att trycka ner smördegsrutorna i.
  4. Pensla smördegsbitarna med ett uppvispat ägg.
  5. Fräs den hackade grönkålen och löken i rapsolja, så den blir mjuk men inte får färg.
  6. Häll grädde, ett ägg + ägget som är kvar efter pensling av smördegen, riven ost, musselpulver och grönkålen i en skål och blanda runt.
  7. Fördela röran i smördegsformarna.
  8. Sätt in i ugnen ca 10 min tills pajerna fått fin färg.

Bakad pumpa med mussla & ädelost

29/1/2025

 
Picture
Bakad butternutpumpa med musselpulver, ädelost & hasselnötter. Passar fint som tillbehör till övriga mat men kan också spela huvudrollen på tallriken.

Ingredienser: 
  • 1/2 butternut
  • 30g ädelost eller en lagrad hårdost
  • 1 krm Musselpulver 
  • 1msk Rapsolja
  • ca. 1/2 dl hasselnötter
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala pumpan och gröp ur kärnhuset.
  3. Skär upp pumpan och lägg i en ugnsform.
  4. Blanda musselpulvret i rapsoljan och ringla över pumpan. ( Eller använd musselpulverkryddan från tidigare inlägg och krydda pumpan med & ringla rapsoljan över)
  5. Salta
  6. Smula över ädelosten och strö över nötterna.
  7. Sätt in formen i ugnen ca. 25 min

Mussel & Tångkrydda

29/1/2025

 
Picture
Detta är en kryddblandning som passar till mycket. Allt från fisk & skaldjursrätter till smaksättning av grönsaker och ja varför inte popcornskålen. Prova!

Ingredienser:
  • 3 msk musselpulver
  • 3 msk rörhinna
  • 2 msk torkad dill
  • 1,5 msk torkad persilja
  • 1,5 msk torkad gräslök..
  • 1,5 msk sumac
  • 2 msk salt

Gör så här:
  1. Blanda alla ingredienser i en mortel eller mixa försiktigt/ snabbt i en matberedare/ mixer.
  2. Förvara i en lufttät burk.

Vitvinssås

28/1/2025

 
Picture
En god vitvinssås passar till all sorts fisk och till pastasåsen med skaldjur. Bra att duka med sked, så man får upp all sås från tallriken!
​

Ingredienser:

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st timjan kvist
  • 1 msk smör
  • 3 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk fiskfond 
  • 1 msk- 1,5 msk musselpulver
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk creme fraîches 


Så här gör du:

  1. Fräs lök och timjan i smör utan att få färg.
  2. Tillsätt vin och koka tills cirka 1 1/2 dl återstår. Häll i vatten och fond och låt reducera tills 2 dl återstår.
  3. Koka grädde i en separat kastrull tills 2 dl återstår.
  4. Sila av vinbuljongen och blanda med den reducerade grädden.
  5. Mixa ner smör och creme fraiche med stavmixer. 
<<Föregående

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt