En riktig smakhöjdare! Att dippa chips eller primörer i. Eller helt enkelt bred på ett gott bröd och lägg på lite några räkor och lite grönt.
INGREDIENSER (ca 3 dl färdig aioli) 3 msk kikärtsspad 0,5 tsk vitvinsvinäger 2,5 dl olja (raps eller annan neutral olja) 1 vitlöksklyfta Salt 2-3 msk rostat musselpulver (några sekunder i het panna) SÅ HÄR GÖR DU
En värmande fisksoppa som passar vintersäsongen fint. Musselpulvret ger ett extra lyft till alla smaker!
INGREDIENSER (4 port) 400 g torskfilé eller sej 300 g laxfilé 1 klyft vitlök 1 st purjolök 1 msk olivolja 1 paket saffran 2 tsk franska örter 2,5dl vitt vin 2 dl vatten 3 msk grönsaksfond 4 tsk musselpulver 2,5 dl vispgrädde 1 dl crème fraiche 1 krm salt 1 krm svartpeppar ½ röd chili SÅ HÄR GÖR DU
Restaurangen Joels Brygga i Träslövsläge är alltid värd ett besök. Tills du kommer dit kan du njuta av deras moules hemma, extra god som den är med musselpulver som smakförstärkare. Servera med ett riktigt gott bröd.
INGREDIENSER (4 port) 1 nät musslor 1 st gul lök 1 st morot 1 st liten fänkål 2 st vitlöksklyftor 5 dl grädde 4 dl vitt vin 1 st kruka persilja Musselpulver SÅ HÄR GÖR DU
Buljongsoppa värmer skönt när kylan är över oss. Använd som buljongbas eller servera gärna med nudlar, gnocchi eller klimp.
INGREDIENSER 1 msk musselpulver 1 tsk smör eller olja 2 lagerblad 0,5 tsk vitlökspulver 1-2 tsk japansk soja 5 dl vatten 0,5-1 msk tomatpuré Örtsalt efter smak SÅ HÄR GÖR DU
|