MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Gravad lax

24/10/2022

 
Picture
Gravad lax med musselpulver, citron och fänkål
”En av julens absoluta favoriter i fräsch smaksättning som lyfter fram det allra bästa i laxen.”

INGREDIENSER (1 kg lax) 
  • 1 kg laxfilé
  • 5 msk salt
  • 5 msk socker
  • 0.5 tsk vitpeppar, grovstött
  • 2 msk blåmusselpulver
  • 1 tsk mald fänkål
  • 1 st citron (saft och zest)
  • 1 dl dill

SÅ HÄR GÖR DU
  1. Blanda ihop salt, socker, musselpulver, vitpeppar och mald fänkål.
  2. Dela laxen i två bitar, plocka bort eventuella ben med en tång eller pincett.
  3. Gnid in laxen med kryddblandningen.
  4. Strö över den skurna dillen, citronzesten och pressa över citronsaft.
  5. Lägg laxarna köttsida mot köttsida i en plastpåse i kylen i cirka 2 dygn.
  6. Vänd på påsen 3-4 gånger.

Kommentarerna är stängda.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA