MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Kantarellpizza med dill & musselolja

30/9/2024

 
Picture
Fånga höstens smaker på en pizza. Passar fint på kräftskivan eller som gott plock med något gott i glaset.

Ingredienser:
Till 1 st pizza
  • Pizzabotten ( Här användes en färdig variant)
  • 0,75 dl créme fraîches
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 1/2 röd lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g kantareller

Dill & musselolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk musselpulver
  • 1/2 citron, saft & zest
  • 1 knippe dill


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Stek kantarellerna i lite olja på medelvärme tills allt vatten är borta. Tillsätt en klick smör och stek svampen gyllene & krispig.
  3. Stryk ut créme fraîchen på pizzabotten.
  4. Strössla över den rivna osten
  5. Skiva rödlök och vitlök tunt och sprid ut på pizzan.
  6. Fördela de stekta kantarellerna på pizzan.
  7. Sätt in i ugnen i ca 6- 8 min. tills pizzan fått fin färg och osten smält.
  8. Under tiden rör du ihop dill & musseloljan. Olivolja och musselpulvret rörs ihop.
  9. Citronsaft & zest blandad i ihop med den fint hackade dillen.
  10. Ta ut pizzan och klicka ut dill & musseloljan på den.


Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt