MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Langos

30/9/2024

 
Picture
Langos! Riktig gatmat, men har du provat att göra egna? Så gott!

Ingredienser:
Till 8st
  • 25 g jäst
  • 1 finriven kokt potatis
  • 3 dl ljummet vatten
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • ca 1 liter olja till fritering

Ex på topping:
  • 3 dl Gräddfil + 3 tsk musselpulver
  • 1 finhackad rödlök
  • 2-3 dl riven ost
  • 1 burk röd stenbitsrom/ tångkaviar
  • Gräslök eller dill

Gör så här:
  1. Lös upp jästen i ljummet vatten och rör ner salt, riven potatis och mjöl i en bunke/ degblandare.
  2. Arbeta degen smidig ca 10 min.
  3. Låt degen jäsa i 40 min.
  4. Fixa tillbehören under tiden.
  5. Ta upp degen på mjölad bänk. Dela degen i 8 bitar. Kavla ut bitarna och lägg på mjölat bakplåtspapper.
  6. Låt dem jäsa i 10 min.
  7. Hetta under tiden upp oljan i en vid gryta, till ca 175 grader.
  8. Fritera bröden i omgångar, ca 3 min på varje sida, tills de är gyllenbruna. Lägg på hushållspapper.

Sedan är det klara för att toppas med massa gott!
På med musselgräddfilsås, god riven ost, lök, rom och lite gräslök eller dill på toppen.

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt