MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Mussel & grönkålspajer

29/1/2025

 
Picture
Dessa små godingar passar fint till mycket. Som ett litet tilltugg, förrätt eller på buffén.


Ingredienser:
8 st

  • I st smördegsrulle
  • 2 ägg
  • 100 g Grönkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 schalottenlök
  • 50g riven ost
  • 2 dl grädde
  • 2 tsk musselpulver


Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Dela smördegen i 8 rutor
  3. Använd en muffinsformsplåt eller andra små formar att trycka ner smördegsrutorna i.
  4. Pensla smördegsbitarna med ett uppvispat ägg.
  5. Fräs den hackade grönkålen och löken i rapsolja, så den blir mjuk men inte får färg.
  6. Häll grädde, ett ägg + ägget som är kvar efter pensling av smördegen, riven ost, musselpulver och grönkålen i en skål och blanda runt.
  7. Fördela röran i smördegsformarna.
  8. Sätt in i ugnen ca 10 min tills pajerna fått fin färg.

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt