MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Asparagi cum liquamine

16/5/2021

 
Bild
Spröda, krispiga sparrisar är ett säkert tecken att våren och sommaren är på ingång. Lika så nykokta musslor på en uteservering. Så varför inte lägga ihop dessa två underbara råvaror och bjuda på detta recept till nästa middag!


INGREDIENSER (4 port) 
250 g grön sparris
1 tsk musselpulver
100 g smör
1 msk japansk soja
​½ msk lime


SÅ HÄR GÖR DU
  • Tillred sparrisen på önskat sätt - till exempel grilla eller koka lätt. 
  • Lägg smöret i en kastrull och smält det på hög värme.
  • Låt smöret puttra tills det har nått en temperatur på 125°.Smöret ska då fått en nötaktig doft och ha en gyllenbrun färg.
  • Ta av smöret från värmen och tillsätt musselpulver, soja och limejuice.
  • Servera direkt!
    ​

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA