MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Cacio e Pepe

8/8/2021

 
Bild
Cacio e Pepe betyder ost och peppar på italienska och är en enkel och krämig pastarätt med få ingredienser. En riktig italiensk klassiker som här har fått en extra knorr av musslor!


INGREDIENSER (2 port)
Salt
170g bucatini
3 msk olivolja
1 tsk nymalen svartpeppar
3 msk musselpulver
100g riven parmesan
50g riven pecorino
½-1 dl av vattnet du kokat din pasta i


SÅ HÄR GÖR DU
  • Koka upp vatten med ca 2-3% salt,
  • Häll ner pastan och koka så länge som rekommenderat på pastapaketet (minus 1-2 minuter). Spara 100g av vattnet du kokat pastan i till senare.
  • Värm upp en stekpanna med 1 matsked av olivoljan, all peppar och 2 msk musselpulver i ca 1 minut.
  • Addera ½ dl av pastavattnet och låt koka upp. Lägg i den avrunna pastan och häll sedan över resten av olivoljan och rör runt.
  • Reducera värmen och häll i osten och rör runt tills det är krämigt. Häll i mer av pastavattnet om det behövs.
  • Lägg upp pastan på tallrikar, strö över lite mer musselpulver och servera.



Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt