MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Fisksoppa med saffran och chili

15/11/2021

 
Bild
En värmande fisksoppa som passar vintersäsongen fint. Musselpulvret ger ett extra lyft till alla smaker! 

​
INGREDIENSER (4 port)
400 g torskfilé eller sej
300 g laxfilé
1 klyft vitlök
1 st purjolök
1 msk olivolja
1 paket saffran
2 tsk franska örter
2,5dl vitt vin
2 dl vatten
3 msk grönsaksfond
4 tsk musselpulver
2,5 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
1 krm salt
1 krm svartpeppar
½ röd chili

​
SÅ HÄR GÖR DU
  • Skär fisken i kuber (cirka 3 cm)
  • Skala och riv vitlök. Skölj och strimla purjolök. Ta bort kärnor och finhacka chilin. 
  • Hetta upp olja i en kastrull och fräs vitlök, purjolök och chili med saffran, franska örter och musselpulver under omrörning cirka 2 min.
  • Tillsätt vin och låt sjuda i ca 2 min.
  • Tillsätt vatten, fond, grädde och crème fraiche och låt soppan sjuda under lock i cirka 10 min. Smaka av med salt och peppar. 
  • Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda i soppan ca 4-5 min.
  • Servera direkt - gärna med ett riktigt gott bröd.

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA