MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Frasiga, musselkryddade fiskbiffar med gräslök och dill

4/11/2022

 
Picture
”Snabba och goda fiskbiffar som hela familjen kommer att gilla. Servera som fiskburgare eller med kokt potatis och kallsås.”

Prepptid; 15min
Tillagningstid; 10min

 INGREDIENSER (4 portioner) 
  • 375g Vit fiskfilé
  • 3/4tsk Salt
  • 1 Ägg
  • 1,5dl Vispgrädde
  • 3msk Musselpulver
  • 1msk Gräslök
  • 1msk Dill
  • 3dl Panko ströbröd
  • Matolja och smör till stekning

 SÅ HÄR GÖR DU
  1. Lägg fisk och salt i en matberedare. Mixa tills fiskfärsen börjar dra ihop sig till en ”boll”.
  2. Tillsätt ägget och mixa snabbt in det i smeten.
  3. Tillsätt vispgrädden medan mixern är i gång. I en jämn och bestämd stråle.
  4. Tag ur smeten ur matberedaren. Smaka av med musselpulver, gräslök och dill.
  5. Sprid ut panko på ett fat. Tag upp smeten med hjälp av ett dl-mått och lägg klickar av smeten i panko ströbrödet. Det blir ca 5 biffar.
  6. Vänd försiktigt biffarna i panko. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de fått fin färg på båda sidor. Vrid då ner värmen till medel och tillsätt en klick smör. Låt biffarna steka färdigt i smöret. Du känner med hjälp at ett finger när färsen har ”satt” sig. Då är biffarna klara att servera. Prova gärna att pressa över en skvätt citron!

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt