MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Musselbröd med smak av jul

24/10/2022

 
Picture
”Ett bröd som snabbt blandas ihop och som är svårt att misslyckas med. Resultatet är ett fantastiskt gott mörkt bröd som passar till frukost, till en sillmacka eller som tillbehör på skaldjursbuffén."
Tips! Skiva hälften av brödet tunt och torka i ugnen på 150°C till supergoda knäckebröd.

Prepptid; 15min
Tillagningstid; ca70min

INGREDIENSER
  • 7dl Rågsikt
  • 2,5dl Dinkelmjöl, fullkorn
  • 2,5dl Grovt rågmjöl
  • 3,5dl Havregryn
  • 1,5dl Musselpulver
  • 2dl Linfrö
  • 1dl Solrosfrö
  • 2tsk Salt
  • 4tsk Bikarbonat
  • 1dl Frysta Lingon
  • 1l Filmjölk
  • 2dl Mörk sirap
  • 10 gram vörtkrydda (5g mald fänkål, 5g mald anis)
  • 3 st. rivna kryddnejlikor

​SÅ HÄR GÖR DU
  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Blanda ihop all de torra ingredienserna i en stor bunke.
  3. Tillsätt filmjölk, sirap och lingon. Blanda ihop allt ordentligt.
  4. Smörj en form, ca 20x30 cm, med matolja. Klicka ut degen i formen och jämna till ytan.
  5. Baka brödet i ca 70 min, eller tills kärntemperaturen är 94°C.

Kommentarerna är stängda.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA