MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Pasta Vongole

2/11/2023

 
Picture
Pasta Vongole är en skaldjurspasta från det klassiska italienska köket. En pasta med spaghetti, vitt vin, musslor, vitlök och chili.
4 portioner
Du behöver:
  • 1 kg hjärtmusslor eller blåmusslor
  • 400 g spaghetti
  • 4-5 msk extra jungfruolivolja
  • 1/2 röd chili hackad
  • 4 vitlöksklyftor hackade
  • 1 dl bladpersilja hackad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1,5 dl matlagningsvin vitt
  • 1/2 skal från citron
  • salt och peppar
  • musselpulver

Gör så här:
  1. Koka pastan 1 min kortare än anvisningen på paketet.
  2. Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och hälften av persiljan.
  3. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare 4-5 min. Lägg sedan i musslorna och rör om.
  4. Slå på vin och tillsätt 1-2 tsk musselpulver i fonden och lägg på locket och låt det koka i ca 2 min eller tills alla musslorna öppnat sig.
  5. Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.
  6. Riv över citron, smaka av med salt och peppar och strö över resten av persiljan.





Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt