MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Pilgrimsmussla med brynt musselsmör

14/1/2024

 
Picture
En härlig förrätt som gör allt lite mer festligt!

Ingredienser: 4 port.
  • 8 st pilgrimsmusslor 
  • 50g smör
  • 1 tsk japansk soja
  • 1 tsk musselpulver
  • 200g svamp tex ostronskivling & skogschampinjon
  • Salt
  • Rapsolja
  • Salladslök
  • Färsk timjan

Så här gör du:
  1. Bryn smöret i en kastrull. Vispa smöret tills det börjar dofta kola och börjar bli brunt.
  2. Ta från värmen och låt svalna något. Rör ner sojan och musselpulvret.
  3. Skär svampen i mindre bitar och fräs i en het panna med lite olja först och sedan en klick smör. Salta och peppra.
  4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna.
  5. Stek musslorna ca 1 minut på varje sida. Salta.
  6. Lägg ut den stekta svampen på tallrikar. Strössla över lite strimlad salladslök och timjan.
  7. Lägg pilgrimsmusslorna ovanpå. Skeda över smöret. 
  8. Servera genast.



Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt