MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Potatis- och grönkålssallad

5/8/2021

 
Bild
En rätt fullproppad med vitaminer och mineraler - lätt att förbereda och snabb att laga. 

​
INGREDIENSER (2 port)
Ca 8 mindre potatisar
16 blad grönkål 
olivolja
100 g färskost 
1 klyfta vitlök 
8 st skogschampinjoner
6 msk rostat musselpulver 
gräslök
- flingsalt
- svartpeppar
-japansk soja

​
SÅ HÄR GÖR DU
  • Koka potatisen. Helst ska den vara rengjord med skalet kvar.
  • Repa av grönkålen från stammen och dela i mindre bitar. Lägg i en skål, häll över lite olivolja och salt och massera grönkålen ca 5 min. Lägg grönkålen i botten på två tallrikar/skålar.
  • Blanda naturell färskost med lite vitlök, salt, svartpeppar och gräslök (eller "fuska" och köp färdig med vitlök och örter).
  • Rosta musselpulvret snabbt i en hett panna (skaka om pulvret i pannan så att det inte bränner).
  • Stek champinjonerna - gärna med ett stänk japansk soja på.
  • Dela potatisen och lägg denna på grönkålsbädden i de båda skålarna. Häll över svamp. Klicka på färskost och strö över rostat musselpulver. Servera!
    ​

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt