MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Sommarrullar med två dippsåser

26/6/2023

 
Picture
Sommarrullar är rolig plockmat som kan bli en riktig färgklick på matbordet!
Välj de grönsaker du gillar, det blir fint med många olika färger.

Tidsåtgång: ca. 30-40 min

INGREDIENSER (4 port.)
  • Tex. 1/2 gurka
  • 1/2 röd eller orangea paprika
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 1 klyfta rödkål
  • 8 krispsalladsblad
  • 400 g räkor
  • 150g kokta och avrunna glasnudlar
  • 16 rispapper
  • 1 kruka färsk koriander eller thaibasilika
Sojadipp
  • 1 röd hackad chili
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad lime
  • 0,5 dl japansk soja
  • 2 tsk musselpulver
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk honung
  • Ett litet knippe hackad gräslök
Chilimajonäs
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk limesaft
  • 1 tsk musselpulver
  • 2 msk siracha

SÅ HÄR GÖR DU
  1. Börja med att blanda ihop såserna och ställ dem åt sidan.
  2. Strimla grönsakerna och förbered övriga ingredienser till rullarna, som räkor och nudlar.
  3. Ta fram ett stort fat eller skål med ljummet vatten. 
  4. Doppa rispapperet i vattnet. Det skall bli blött men inte helt mjukt. Vänd papperet en gång.
  5. Lägg papperet på tallriken, lägg grönsaker, räkor, nudlar och örter ca 5 cm in på papperet i en liten avlång hög.
  6. Rulla ett varv och vik sedan in sidorna och rulla ihop.
  7. Dippa rullarna i någon av såserna, ät och njut!

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt