MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA

Vit sparris med musselhollandaise

22/5/2023

 
Picture
Fira att den svenska sparrisen är här med en klassisk hollandaise men med  Musselfeedtwist!
Sparris och musslor är bästa kompisar, så det är bara att laga, äta & njuta.
Prepptid: 10 min
​Tillagningstid: ca. 10 min
INGREDIENSER
  • 1  knippe sparris
  • 1/2 citron
  • gräslök
  • ev. tångkaviar
Till såsen:
  • 150 g smör
  • 3 äggulor
  • 2 msk vatten
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1,5 tsk musselpulver
SÅ HÄR GÖR DU
  1. Börja med såsen, smält smöret och låt det svalna lite.
  2. Blanda äggulor och vatten i en rostfri bunke. Ställ bunken i ett sjudande vattenbad.
  3. Tillsätt smöret i en tunn stråle under vispning tills såsen blivit tjock och blank.
  4. Ta bunken ur vattenbadet och tillsätt citronsaft och musselpulver.
  5. Skala sparrisen med potatisskalare, börja under knoppen, skär av den träiga biten längst ner.
  6. Lägg sparrisen i saltat, kokat vatten. 
  7. Koka inte för länge, 3-5 min. Sparrisen skall vara mjuk men spänstig.
  8. Lägg sparrisen på ett fat och ringla över såsen.

Servera med hackad gräslök, citronklyftor och ev. en klick tångkaviar

Kommentarerna är stängda.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • WEBSHOP
  • TÄVLA