MUSSELPULVER.SE
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt

Vitvinssås med smak av musslor

1/6/2021

 
Bild
Du kan använda musselpulver istället för att koka musslor för att få en fond till din vitvinssås! Enkelt och snabbt. Prova detta recept och du kommer att få en nyanserad sås som är fylld med musselsmak. Servera såsen med en pocherad fisk eller i en pasta tillsammans med grön sparris och räkor.


​INGREDIENSER (4 port)
​
1 msk musselpulver
2 dl vitt vin
1 msk smör
6 dl vatten
4 vitlöksklyftor
2 dl grädde
1 gul lök
2 tsk majsstärkelse
1 stjälk stjälkselleri
1 liten palsternacka
2 persiljestjälkar

- citronsaft 
- salt 
-vitpeppar


SÅ HÄR GÖR DU
  • Skala och finhacka grönsakerna.
  • Smält smöret i en kastrull och sautera grönsakerna.
  • Tillsätt musselpulver och vitt vin. Låt koka i 5 minuter.
  • Häll på vatten och låt småkoka i ca 30 minuter.
  • Tillsätt sedan grädden och låt småkoka i ytterligare 10 minuter.
  • Sila av såsen.
  • Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och red av såsen.
  • ​Smaka av med citronsaft, vitpeppar och salt.
    ​

Comments are closed.

    Kategorier

    All
    Bröd
    Bröd
    Förrätt
    Grönsaker
    Huvudrätt
    Pasta
    Sås
    Snacks
    Soppa
    Tillbehör
    Tilltugg

Proudly powered by Weebly
  • Hem
  • Recept
  • Om
  • Produkt